Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2018 01:57 - Из Варненски градски транспорт
Автор: edencrossing Категория: Лични дневници   
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сега, не знам в тоя блог има ли Варналии и Варненци, но аз като такъв да споделя една истоия, пък дано някому се стори свежо. Та значи:

Не знам помните ли, преди да минем на Соларис, градски транспорт беше масово на Икарус, Чавдар и тук - там Мерцедес по елитните линии. Първо, второ и трето действие се развиват в един Икарус, червен с хармоника вдигащ много прах и горящ доста масло по линията на култовата 14ка, свързваща елитната Почивка с Владиславово - то е като Люлин, Меден Рудник, Сторгозия и т.н., но Влдиславово. Та...
Качвам се аз от Спортна Зала след Волейболен мач на националите (бяхме били Полша), Минаваме ВИНС - бъдещите икономистки се качват, минаваме култовия Севастопол, всички младежи, гости на града и плажуващи се качват за към Битака и кварталите (или слизат към централен плаж) - красота. Продължаваме през Катедралата, за да стигне заветния Колхозен пазар а.к.а Битака, където винаги е интересно и меко казано колоритно във всеки смисъл на думата. Линията там прави остър завой посока Тракия и Мак драйВ.

Качи се една женица тип лелка от реална гимназия или продавачка на милинки, възпълна жена с пълна торбичка дребна и прясна риба от борсата изпълваща пълния с потни хора автобус с миризма от друго измерение и пита със специфичен за Кайсиева Градина диалект:
- В Кийсийву оди ли ва, дяца?
- Оди, оди, дружно с усмивка отгововаряме повечето, също пътуващи към Младост и Владиславово - идилия.
-А убу, убу, чи зимах рибиту да сготвим на дедо, хехе, дяца.

Хвана се за пилона на хармониката точно и рейса тръгна да взема завоя нагоре рязко и стана интересно. Жената загуби баланс, торбичката се прокъса и дребната риба плъзна, пръсна се из този ми ти Икарус Унгарски трета възраст.
- Помогнете да събера рибиту вя.
Сега, колкото и да искаш да помогнеш не е възможно, това чудо движи по баир и завой, спира рязко на светофара, рибиту се разстила от единия до другия край, става лизганица. Шофьора бе така добър да спре на следващата спирка за по дълго, аз и още около 40 души слязохме да чакаме следващата култова 14ка напът за Кийсийву. Стигнах до параклиса в Младост с известно закъснение, но смехът с приятели си остава и до днес. Жената предполагам е съумяла да събере или измете рибиту от Икаруса - милата. Жал ми е, но толкова миришех на рибна борса, искаха да ни гонят всички от следващата 14ка.



Тагове:   ретро,   автобус,   Варна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: edencrossing
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 217942
Постинги: 56
Коментари: 55
Гласове: 112
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930