Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 07:41 - Хаджи Спамчовото кафене - Част 1
Автор: edencrossing Категория: Забавление   
Прочетен: 2055 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.09.2012 07:51


  Хаджи Спамчо бе син на доблестен хаджия бил три пъти на Божи гроб. Там той бе срещнал благоверната си - кака Спамка докато свещите и капеха по жилетката като кандило с тамят по попски ръкави. Старият хаджия, чието име аналите на историята не го споменуват поименно както и много български канове, любезно и с присъщ финес на гжентълмен с обноски подаде на кака Спамка да се забърше с ностната му кърпа подаваща се от джобчето на сакото му. Тя от своя страна тъй силно забърса восъка парещ, както той хаджията не си бе секнал носа, камо ли да забършеше някоя мистрия тъй грубо. Но ето, неговия миг настъпи и пръкна се любов кърска от тези ми ти действия на каката по светите места по време на месата на кюрето. Работата си бе направо Пуси Райът, хипарска либоф от началото на миналия век. Малко по-зряла от стария хаджия на години, но не и на акъл, благоверната кака Спамка бе с тънтурест гъз от подвид нископърдящи, с който си гъз тя подпръдваше под сурдинка тихо тъдява под юргана през мразовитите и ветровити зимни нощи. Това много топлеше душата стария доблестен хаджия с бръчки на лицето, мъде които можеше да ги навие на точилка за тесто, косми по гърба и мазол на големия пръст до сами гъбичките му на нокътя.  
 А то домашното огнище където си подпръдваха хапвайки домашно сготвен бобец бе къщурка от керпич, кюмбенцето бумтеше нощ след нощ правейки палави зайчета по тавана замазан с конски фашкии, за покрив наместо керемиди бяха турили от чичовата слама и те така, къщата бе пълен изомруд с вестибюл, дневна с миндерче, до него PC с wifi и две спални преходни. Кандилото даваше особен отенък на кака Спамка докато тя се чекнеше - пардон, ширеше таланта си на талази пред невежите в тайнствата, които те не подозираха че крият такава мистика и смисъл.
 На по-късен етап в него дом щеше да ми ти се пръкне бате Бисер, на малкия Спамчо баткото, който да го въведе из дебрите на тайствата на четмото и най-вече на писмото. Щото Спамчо много искаше да пише, но не знаеше как, а дар слово имаше детето, един вид откъм лаф го докарваше. Къде по наследство, къде от друго наследство не се знае, а и смеем ли да питаме. Но факт бе че главата му по нищо не приличаше на хаджиевата такава с яркоизразени скули. Наместо това, Спамчо имаше бузки като теляк в турска баня със странен талант, но пък в тяло приличаше много на майка си на която бе и кръстен, но в никой случай и женствен като нея. Щото тя, майка му си бе здрава Българка, мъжко момиче дето се казва, с ясноизразени мустаки характерни за техния край. Този ген бе останал още от хайдушко време га жените заквасваха сутришното гааве не с две виртуални бучки захар докато си седяха на благия целулит, а с арно хайдушко млекце, та да имат силици да доят кравите докато мъжете им айдуци не крадяха чуждите мандри със сиренье. Какъв оксиморон само и девалвация на мисълта, но това ставаше щото никой не щеше да го клеца бирника като му взема мляко от неговата крава. Затуй крадяха от съседните махали да се не минат. Айдуците от съседните махали пък крадяха тях и те така, кръговрат. По-късметлиите онождаха и по някоя сгодна женица, демек булка с фуста от прозрачен тензух миеща на речку, а те перяха килоти редовно, уж. Затуй и секса бе тъй редовен по тия географски ширини, описани от куп фейлетонисти. 
 Бирника минаваше на трета неделя през нечетен месец по време на пълна месечина за да не се спъне в някой кур капан заложен от недоонодените булки. За негов карък обаче, точно на пълнолуние мустакатите целулитести булки бяха в така наречения от биолозите Дарвинисти "овулационен цикъл", та бяха свирепи като вълчици, разгонени и хищни, но инак хрисими и добре сложени телесно според айдушките стандарти. 
На третото поклонение из дверите тайни на един манастир нахождащ се през девет планини в десетата новото семейство находящо се за момента от двама члена - кака Спамка и Хаджията останаха сами в храма. Няма нужда да споделям че се мушнаха зад олтара, по важното е какво стана там, а именно. На стария му стана пишкалото, надигна полата на Спамка, запретна мъдури, просегна се към менчето със светена вода и с чемшира и отработеното си движение на стар кочияш я наплиска изкъсо за влага наместо да я плюнчи просташки. Оноди я бърже до де тя не можа да му каже че е третата неделя на нечетна луна и е в специфична овуационна активност. На излязгане като полудобри христиени казаха по една Аве Мария от нема и къде. 
 Възседнаха впряга и юруш на маслините към родното село. Голямо друсане падна по пътя коларски. То не бяха сливи, джанки, на уруспията Спамка чак и минаха хемороидите от завтъкване. Хаджията пък му се прищипаха мъдете между гредите на седлото два - три пъти, извика, но това само прияпори ездитното животно преживящо в галоп и серящо в брезента под носовете на верующите. И двамата не подозираха че бяха направили първото си чаве по светите гори, което девет месеца по-късно щяха да кръстят Бисер. А той за разлика от по-малкият си бъдещ неплануван брат, поразително приличаше на тейко си. И те така. Десет дни по-късно кака Спамка орева форума, пардон орталъка, че май и закъснява с двадесет дни. 
 
 ПС: Ще горя в ада заради написаното и продълженията му, но това е живота... Написаното много наподобява действителни и недействителни случаи.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: edencrossing
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 217155
Постинги: 56
Коментари: 55
Гласове: 112
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031